Symboler 
wpe3B.gif (17076 bytes)

Lammet
er det eldste påskesymbolet. Dette var opprinnelig en offergave, og jøder har som tradisjon å slakte lam som ofring. I vår kristendom, er påskelammet et symbol på at Gud ofret sin sønn for oss.

Egget
som symbol for påske- eller vårfeiring, stammer helt tilbake fra før-kristen tid. Det var da tegn på livskraft og nytt liv. Etter en lang vinter, begynner hønene å verpe igjen når sola dukket frem fra vinterdvalen. Dette falt ofte sammen med påsketiden, og dermed en stor egg-fest.. I den kristne tradisjonen, er egget også et symbol på Jesus oppstandelse (nytt liv).

Dekorering av egg startet veldig tidlig, og det eldste dekorerte egge som er funnet, er fra ca 300 e.Kr. meningen med dekorerte egg, er at de skulle bringe lykke og beskytte mot onde ånder.

Les mer om historien om påske-egg her (engelsk)


Påskeharen
stammer helt tilbake fra 1700-tallet. Det var Tyskland og Sveits som innførte dette som påskesymbol. Hare har fra gammelt av vært et tegn på fruktbarhet, helt fra oldtidens Hellas. Man trodde haren hadde noe gudommelig over seg, og fordi den føder mange kull i løpet av året, har den blitt tegn på fruktbarhet.

I nåtiden blir barn fortalt at det er haren som kommer med påskeegg, og noen steder har man tradisjon med at en påskehare gjemmer egg ute (USA spes.)

Gul-farge

Påske blir forbundet med fargen gul. 
Dette pga solen som kommer tilbake, gule påskekyllinger, gule eggeplommer, gule påskeliljer o.a.


 

Besøk;
spaniasidene.com
shopsidene.com
  

 

 

 

 


til oversikt over sidene.com
sidene.com as, Hvitsteinsveien 114, 3174 Revetal
Tlf /Fax 66 90 48 20   Mail 

Produsert med Copyright av AICOM AS

Microsoft Internet Explorer
Disse sidene er designet for minimum skjermoppløsning 800x600