Påskeoppskrifter - påskekake
wpe3B.gif (17076 bytes)

BRUN OG GUL PÅSKEKAKE

Kakebunn:
2 egg
2 ½ dl sukker 1 ¼ dl (120 g) smeltet smør
1 ½ dl mel
1 ts bakepulver
4 ss kakao

Fyll:
1 pk ferdigkjøpt vaniljekrem (evt. rom)

Sjokolademousse:
150 g mørk kokesjokolade
2 dl kremfløte
1 eggehvite
2 eggeplommer
2 ss melis
1 ss kald, sterk kaffe
ev 1 ss konjakk

Pynt:
Mokkabønner

       

1. Pensle og dryss en form (ca. 22 cm). Pisk egg og sukker til stiv eggedosis. Tilsett smeltet, avkjølt smør og mel iblandet bakepulver. Bland alt forsiktig, men godt. Hell røren i formen. Stek kaken på nederste rille i ca 30 min. på 175 Co, den skal være litt fuktig inni.

2. Avkjøl kakebunnen i formen. Ta bort ringen rundt formen, vask og tørk den, sett den så tilbake rundt kakeformen og bre vanlijekremen oppå.

3. Brekk sjokoladen i biter og smelt den i vannbad. Avkjøl sjokoladen litt.

4. Stivpisk fløte og eggehviter hver for seg. Stivpisk eggeplommer med melis og bland inn kaffe og evt. konjakk.

6. Bland først smeltet sjokolade i eggedosisen. Vend så forsiktig inn fløtekremen og stivpisket eggehvite. Bre moussen jevnt oppå kaken i formen. Dekk den med folie og la kaken stå kjølig i minst 2 timer, til moussen er stivnet. Pynt med mokkabønner og gule marsipankyllinger.
Anne M


Besøk;
spaniasidene.com
shopsidene.com




  

 

 

 

 


til oversikt over sidene.com
sidene.com as, Hvitsteinsveien 114, 3174 Revetal
Tlf /Fax 66 90 48 20   Mail 

Produsert med Copyright av AICOM AS

Microsoft Internet Explorer
Disse sidene er designet for minimum skjermoppløsning 800x600