1. Pensle og dryss en form (ca. 22 cm). Pisk egg og sukker til stiv eggedosis. Tilsett
smeltet, avkjølt smør og mel iblandet bakepulver. Bland alt forsiktig, men godt. Hell
røren i formen. Stek kaken på nederste rille i ca 30 min. på 175 Co, den skal være
litt fuktig inni.
2. Avkjøl kakebunnen i formen. Ta bort ringen rundt formen, vask og tørk den, sett den
så tilbake rundt kakeformen og bre vanlijekremen oppå.
3. Brekk sjokoladen i biter og smelt den i vannbad. Avkjøl sjokoladen litt.
4. Stivpisk fløte og eggehviter hver for seg. Stivpisk eggeplommer med melis og bland inn
kaffe og evt. konjakk.
6. Bland først smeltet sjokolade i eggedosisen. Vend så forsiktig inn fløtekremen og
stivpisket eggehvite. Bre moussen jevnt oppå kaken i formen. Dekk den med folie og la
kaken stå kjølig i minst 2 timer, til moussen er stivnet. Pynt med mokkabønner og gule
marsipankyllinger.
Anne M |