Påskeoppskrifter - påskebrød
wpe3B.gif (17076 bytes)

Påskebrød

50 g gjær
1/2 l lunkent vann
saft av 1 appelsin
100 g mykt smør
2ts salt
4 dl fin sammalt hvete
12 dl hvetemel

 

       

Løs opp gjæren i det lunkne vannet, tilsett appelsinsaft, smør, salt og melet. La deigen heve til dobbelt størrelse.

Trill ut ca 20 cm lange pølser. Slå knute på dem, trekk den ene enden opp og form til en fugl. Bruk rosiner til øyne. Lag en stjert i andre enden, ved å klemme den flat med en gaffel.
Etterheves og pensles med egg. Stekes ved 225 grader i 12-15 min.

Påskebrødet har hatt en spesiell plass i påskemåltidet. Dette skal minne om både israelittenes utgang fra Egypt da de hadde med seg usyret brød, - og om påskemåltidet, der Jesus brøt brødet.
  Mari


Besøk;
spaniasidene.com
shopsidene.com




  

 

 

 

 


til oversikt over sidene.com
sidene.com as, Hvitsteinsveien 114, 3174 Revetal
Tlf /Fax 66 90 48 20   Mail 

Produsert med Copyright av AICOM AS

Microsoft Internet Explorer
Disse sidene er designet for minimum skjermoppløsning 800x600