Påskeoppskrifter - påskeboller
wpe3B.gif (17076 bytes)

PÅSKEBOLLER:

(ca. 12 boller)
75 g margarin
3 dl melk
50 g (1 pakke) gjær
1 dl farin
1/2 ts salt
ca. 8 dl hvetemel
2 dl rosiner
sammenvispet egg til pensling

       


I ovnen ved 250* i ca. 8 minutter.
Smelt margarinen og tilsett melken.
Varm det til det er lunkent.
Rør ut gjæren i margarin-melk blandingen.
Tilsett sukker, salt og det meste av melet som rosinene er blandet i.
Rør deigen kraftig og tilsett mer mel etter hvert så deigen blir smidig. Den må ikke bli for fast. Den er som oftest ferdig når den slipper bollen.
Ha litt varmt vann i vasken, legg en rist over vasken og sett bollen oppå. Da hever deigen fortere. Ha et håndkle over. Deigen hever til den er dobbelt så stor. Det tar ca. en time.
Når den er klar, knar du deigen, ruller ut bollene, setter dem på et bakepapir-kledt brett, har et håndkle over og lar bollene heve i ca. en halvtime.
Pensle bollene og ha de midt i ovnen til de er gyllenbrune.
Avkjøl dem på rist.
Karoline


Besøk;
spaniasidene.com
shopsidene.com




  

 

 

 

 


til oversikt over sidene.com
sidene.com as, Hvitsteinsveien 114, 3174 Revetal
Tlf /Fax 66 90 48 20   Mail 

Produsert med Copyright av AICOM AS

Microsoft Internet Explorer
Disse sidene er designet for minimum skjermoppløsning 800x600