Jul - Julepynt

Advent
Juleplanlegger

Julepost og julefrimerker
Tradisjoner
God Jul på ulike språk
Julenissen

Humor og aktiviteter
Arrangement
Julesanger
Julehistorier og dikt
Lag julekort
Oppskrifter
Vintips
 
Julepynt
Julegavetips
Lesernes sider
Linker
Tips en venn
Forside
Hovedsidene

 

Det er alltid koselig å pynte til jul. Det er mye man kan lage selv, og oftest så er dette også mer hyggelig og mer personlig enn mye av det ferdigkjøpte.
Her finner du noen enkle pyntetips.
Send oss gjerne noen forslag.


Skal du handle hobbyartikler, se gjerne;

Projo-produkter - Hobbyartikler
Projo er en liten vernet bedrift hvor overskuddet av salget går til å finansiere ferieturer for bruker og ledsagere.

  Advents-kalendere Lag din egen pynt til vinduene og juletreet Julepynt på bordet
Lag et lite julehus Dekorer vinduene dine Borddekorasjon til jul eller nyttårsaften
Pynt opp på trappen De gode gamle kurvene Side med mye nyttige tips om trolldeig.
   Tips fra leserne;

Julekrybbe

Ta med barna på tur i skog og mark, og saml sammen kvister, steiner, kongler ol. Legg alt til tørk. I advents tida kan du ta det frem og barna kan lage sin egen jule krybbe på en tre planke. Dette er noe barn elsker å holde på med. NB: skal det brukes limpistol bør det være voksne til stede.
   Rannveig Olsson

Pyntede lys
Ta et lys og noen servietter. Klipp noen motiver ut og varm en skje. Så skal man ta papir lagene av servietten du skal bruke det ytterste laget og legge det på lyset. Så skal du stryke den varme skjeen over servietten på lyset.
  Tage
NB! Pass ekstra på når du brenner disse lysene!

Filtlenker
Dere kan lage sånne lenker, ikkje heilt vanlige men først av alt så må du ha to lange tynni filt beter, så begynner du og ta den eine filt beten over den andre og deretter så teiper du under så bare fortsetter du og tar den andre filt beten over den andre , og når du har gjort det så teiper du under der igjen, og så er det bare og slippe den løs. å du skal bare skjå kor stiligt det er.
  Sunniva Kartveit

Konglenisser

gå ut i skogen der finner du kongler og noen kvister med grannåler ta det med hjem. ta en papp running å lim på grannålkvistene og oppå tar du kongla. deretter tar du en nisselue av filt og øyer (kan lages selv eller kjøpes i en butikk de har øyer. så er det bare å stille det ut......
trine larsen hernæss

Julenisser i tre
hogg noen tykke greiner skjær sånn at det blir en skrå lang kant sånn at vi kan male huen. du trenger: bomull, lim, rød maling, spiker kniv, lagbelte helt nederst som du spikker ut og spikk ut et ansikt og så trenger du en liten kule som det går ant og ha en liten spiker i og spikk den som nese.
  Miriam Højklint
 
Juledekorasjoner
Ta deg en tur i skogen og ta med deg en skarp hagesaks og finn deg noen fine grantre eller annet og klipp av noen fine grener og ta med hjem. Legg det i blomsterkasser eller heng det på døren. Pynt med kongler, nisser etc. Man kan også bruke lyng sammen med grenene. Mye koseligere å finne sånt i skogen enn å kjøpe det i butikkene. Tenn mye stearinlys, det er så koselig.
Linn T. Woodward

Vil du pynte møbler og tak, vegger etc.
kan du ganske enkelt bruke gavebånd. Klipp av en passe lang bit og bruk saksa til å lage "krøller" på båndet, og teip eller klistre det der du vil ha det. Du kan også feste noe tungt nederst og henge opp flere rekker, og lage forheng av det.
  Marit

Juledekorasjoner

gå i skog og mark og let og lag dine egne juledekorasjoner
  anne marit b.
 
     TIPS JULEPYNT -   LINKER

Diverse enkle ting å lage

 

 

 

Besøk;
spaniasidene.com
  

 

 

 

 

 


til oversikt over sidene.com
AiCOM og sidene.com, Døsserødveien 25, 3118 Tønsberg
Tlf 906 42 750   Mail 

Produsert med Copyright av AiCOM AS