Advent - adventskalender   

Advent
Juleplanlegger

Julepost og julefrimerker
Tradisjoner
God Jul på ulike språk
Julenissen

Humor og aktiviteter
Arrangement
Julesanger
Julehistorier og dikt
Lag julekort
Oppskrifter
Vintips
 
Julepynt
Julegavetips
Lesernes sider
Linker
Tips en venn
Forside
Hovedsidene

Adventskalender;

Skikken med adventskalender kom til Norden i ca 1920. Det sies at den da kom fra Tyskland. Før var det vanlig med en liten plastfigur bak hver luke, så gikk det over til sjokolade. Nå er det blitt mer og mer vanlig med litt større kalendere, hvor man henger opp en pakke for hver dag. Og så har vi jo alle TV-kalenderne da..
Hva skal man gi barna? Det kan jo bli litt vel mye om man skal ha alt sammen!
Men lager du en egen, så trenger den nødvendigvis ikke bli så dyr. Lag egne pakker med små ting i.  Det er mye som er billig. F.eks. en kjærlighet på pinne. Denne koster ikke mer enn kr 2,-  Man kan også kjøpe pakker med smågodt og dele opp i dager. Det finnes også småting under 10 kroner som er fine kalendergaver. F.eks. en hårstrikk, en badeoljekule, et klistremerke og mye annet småtteri.

Er du av de mer fingerferdige, kan du jo sy en stor kalender som du fester ringer ved hver dato så man får festet pakkene. Dette blir jo mest jobb første året, for den kan jo benyttes hvert år fremover.
 

Flere tips til hvordan man kan henge opp pakkene er f.eks;
Heng en snor på veggen. Heng ulike julestrømper med dato på og putt pakkene opp i sokkene. Eller man kan henge pakkene direkte på snoren med klesklyper.

Eller man kan rett og slett henge opp 1 strømpe til hvert barn og putte nye ting i hver kveld før man går og legger seg. (Passer glimrende for barn som ikke klarer å holde seg unna kalenderen)

 
Du kan også lage 24 pepperkaker, som du skriver datoene på. Heng dem opp f.eks. i vinduet med en rød sløyfe. Eller gjør omvendt; heng en ny opp hver dag, så blir det pyntet fint i vinduet til julaften.

 

Tips til adventskalender fra leserne;


 
Julekrybbe
Lag en gammeldags julekrybbe med mennesker og dyr (24stykker) der jesusbarnet blir lagt i krybben på julaften.
Hilde S.

Lapper og gaver
jeg henger opp litt smågaver på barnas kalender men også "lapper". På en lapp kan det stå feks; idag skal vi på kino, pynte pepperkakehus, kjøpe juletre, til byen å se på julegaten osv... -Sønnen min på åtte liker lappene veldig godt. Jeg henger også opp ting som vi kan lage noe med, mye gøy på hobbybutikker.
Line

Tegninger
tegn 24 tegninger av f.eks .et juletre eller andre ting. Og så farger du en tegning for hver dag.
Ingvild

Lapper
Vi har en adventskalender med lapper der det står noe koselig eller nyttig vi skal gjøre i desember.
Vigdis
Sjørøverskip
i fjor kjøpte vi et sjørøverskip, med mannskap og alt. delte opp denne, og barnet fikk godterier i resterende 8 luker..
June


Fyrstikkesker

Ta 24 fyrstikk esker, disse setter du oppå hverandre eller heng den pakket inn på en kleshenger eller noe annet hvis du vil. i disse putter du små sjokolader eller hjemmelaget marsipan. en for hver dag. dette blir alltid foreldre glade for. tips: du kan ta annenhver dag mamma og pappa hvis det blir for dyrt med to i hver. lykke til
Kristin Kjølseth

Lego
kjøp lego og del delene opp
"Plomme"

En enkel kalender;

En appelsin med 24 nellik-stenger i, hvor man fjerner 1 for hver dag.
Anne B.

Kalender for de voksne;
Kjøp deg en god flaske rødvin
Sett frem 24 ulike glass og fyll rødvinen på en karafell. Når du kjenner at skuldrene kommer opp under ørene. Kos deg med et glass og legg beina på bordet. lær deg å slapp av og nyt adventstiden
Solveig Å.L.

Puslespill
Kjøp et pusle spill med 24biter eller mer, legg noen biter i poser, bokser e.l og la den du lager adventskalender til få en pose/boks med en/flere brikker hver dag- på juleaften er puslespillet komplett:)
Scuffy

Har du noen tips til hva man kan ha i kalenderen eller hvordan lage en selv,
må du gjerne sende oss et tips.

 

 

 

Besøk;
spaniasidene.com


  

 

 

 

 


til oversikt over sidene.com
AiCOM og sidene.com, Døsserødveien 25, 3118 Tønsberg
Tlf 906 42 750   Mail 

Produsert med Copyright av AiCOM AS