Historier fra leserne 

Halloween
 
- historie Av Renee Winther Brandsøy 

Halloween er en normal helligdag for folk i noen land. Men en gang i USA skjedde det noe spesielt med ei 13 år gammel jente som het Ashley. Hun var helt hektet på Halloween. Hun elsket halloween mer en julaften. I år hadde hun fått lov til å ha en halloween fest. Men hun måtte ordne alt selv. For foreldrene hennes skulle ut å reise til Los Angeles, for dem selv i et par dager. Ashley fikset først invitasjonene. Hun limte på flaggermus, gresskar, spøkelser, hekser og tok litt glitter på dem. Hun satt lenge med å ordne dem. Også lagde hun en innkjøpsliste til alle halloween tingene hun skulle ha. Dagen etterpå hun hadde laget invitasjonene i stand, leverte hun dem ut til alle vennene sine og til alle i klassen hennes. Nå hadde hun 2 dager igjen på å gjøre innkjøpene. Hun dro inn til byen etter skolen med moren sin og handlet inn alt de trengte. Hun måtte bruke sine egne penger, men hun hadde spart lenge. Etter at de var ferdig med alt, hadde hun bare138 kr igjen. Men hun brydde seg ikke om det. Dagen etter snakket hun bare om halloween festen sin. Hun gledet seg så mye at hun nesten ikke fikk sove men til slutt sovnet hun. Mens hun sov drømte hun at hele halloween festen gikk amok. Alle gjestene løp hylenes og skrikendes mot utgangsdøra. Og hun var en av dem. Hun så bak, og der stod et grusomt, ekkelt, slimete monster. Hun var en av de siste som prøvde å komme seg ut. Plutselig tok monsteret henne og løftet opp. Plutselig: SKRIIIIIIIIIIIIIIIIIKKKKKKKKK!!!!!!!! Også bråvåknet Ashley med at hun var helt dekket med skrekksvette. Hun ble så glad når hun skjønte at det bare var en drøm.

Neste morgen kom vennene hennes bort og spurte om alt mulig om festen. Det eneste svaret hun gav dem var. Vent og se på festen. Festen begynte klokken 20:00 og varte til midnatt. For alle skulle ut på Trick or Treat først. Det skulle Ashley også. Og så var det Lørdag. Klokken var 17:00.Hun kledde seg ut som frankenstein med en stor pose til å ha ”treat” oppi. Ashley skulle gå med noen av vennene sine, men hun måtte hjem klokken 19:00, for å gjøre seg klar. Ashley fikk kjempe mye godt i posen. Den ble helt full. Hun gikk hjem for å skifte til noe skumlere, men hun kunne ikke tenke på hva. Men så kom hun til å huske på drømmen, det slimete stygge monsteret. Hun kunne lage et slikt kostyme. Hun hadde jo litt tid på seg, men da måtte hun skynde seg, og det fort. Hun greide faktisk å lage det, men det så mye styggere ut. Men det var vel bare bra det. Men det hun ikke skjønte var at hvordan klarte hun å sy det så fort, og så bra. Hun hadde da aldri greid å sy så fint i hele sitt liv. Men det får vel så være. Akkurat da ringte det på. Hun fortet seg å ta på kostymet.. De første vennene hennes skvatt som bare det. De lurte på hva hun skulle forestille. Hun tenkte en liten stund. Jeg skal være en varulv som lyser i mørket, med guffent slim oppå meg. KULT!!! svarte de i kor. Og når alle hadde komt begynte festen på alvor. festen ble en stor suksess selv om den ikke var helt ferdig. Men plutselig, begynte Ashley å føle seg ganske svett og svimmel. For vært minutt som gikk ble hun bare dårligere og dårligere. Hun gikk ut for litt luft. Men hun ble tvert imot bedre. Så hun gikk opp for å skifte kostyme. Tilbake til Frankenstein kostymet. Da hun kom ned igjen var hun nesten helt bra igjen. Alle spurte hvor det kule kostymet ble av. Hun svarte bare at den slimelukta gjorde henne kvalm og ør. Festen fortsatte frem til klokken var nesten 12. Plutselig hørte alle knirking og knaking fra rommet til Ashley. Og de kjente en ekkel kvalmendes lukt også. Den ble sterkere og sterkere. Og det samme ble knirkingen og knakkingen. Knirk, knirk, KNIRK…………..BRAAAAAAAAK!!!!!! Alle skvatt som bare det. Noen av jentene begynte å hyle, men stoppet. De hadde hørt noe som hadde lukket forsiktig igjen døren til Ashley`s rom. Og rett etter det noe som hadde falt. Plutselig begynte gjøkuret deres å dinge. Klokken var tolv. Akkurat på det første slaget kom uhyret fra Ashley`s drøm rett fram fra trappen.. Den hadde falt i trappen og bare ventet på å hoppe fram. Alle løp hylendes mot døren. Ashley som igjen var en av de siste, stod bare helt stille og sa svakt. Dette er bare en drøm, dette er bare en drøm, litt høyere, dette er bare en drøm, enda litt høyere. Nå skrek hun ut: DETTE ER BARE EN DRØM!!!!!!! Monsteret bet tak i foten til Ashley og hev henne opp i luften. Hun landet heldigvis i sofaen da, men monsteret løp rett mot henne igjen. Hun hylte og løp mot døren .Der stod alle gjestene å snek i vinduet for å følge med hva som skjedde. Hun løp ut, men monsteret kom ikke. 

Hun tenkte seg om. Monster kan vel ikke lukke dører eller bli levendes. Hun hadde heller ikke fått sår på foten der beistet bet henne. Hun gikk fram mot døren. Plutselig føk monsteret ut av døren og rett på Ashley. Hun reiste seg opp igjen fra fallet når monsteret, hoppet på henne. Monsteret stod på to bein som et menneske og løftet opp Ashley. Monsteret sa: Ikke vær redde. Han tok av seg drakta. Men……..Men du er jo et menneske. Ja jeg er det svarte han. Jeg er skuespiller. Foreldrene dine mente at du jobbet så bra med festen at de leide meg. Jeg så drakten din oppe og den var helt lik min, bare at jeg stinket mer. Jeg skulle prøve å snike meg innpå dere men jeg snublet og falt. Men det viktigste er at jeg lurte dere skikkelig. Alle begynte å le. Hun var så lettet. Alle gikk hjem igjen og sa at dette var den beste halloweenen de noen gang hadde hatt. Det var Ashley enig med også. Alle snakket om det på skolen på mandagen. Alle ville at Ashley måtte gjøre dette igjen neste år. Hun sa hun måtte tenke over det. Viss hun kom over skrekken da

 

Besøk;
spaniasidene.com
shopsidene.com
  

 

 

 


til oversikt over sidene.com
sidene.com as, Hvitsteinsveien 114, 3174 Revetal
Tlf /Fax 66 90 48 20   Mail 

Produsert med Copyright av AICOM AS

Microsoft Internet Explorer
Disse sidene er designet for minimum skjermoppløsning 800x600